Dita e dyte e ligjëratave së modulit me titull "Application of Remote Sensing to Natural Hazards Mapping and Monitoring" në kuadër të Universitetit Ndërkombëtar Veror të Prishtinës - PISU 2023

04 Korrik 2023
SHARE

Ne Fakultetin e Inxhinierisë së Ndërtimit është duke u zhvilluar moduli me titull "Application of Remote Sensing to Natural Hazards Mapping and Monitoring" i mbajtur nga Profesoresha vizituese Dr. Joanna Jaskula nga Fakulteti i Inxhinierisë së Mjedisit dhe Mekanik, Universiteti i Shkencave të Jetës në Poznan të Polonisë si dhe Profesori i Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit nga Universiteti i Prishtinës - Prof. Ass. Lavdim Osmanaj.
Sot shenon dita e dyte e ligjeratave në këtë modul, në të cilin po marrin pjesë studentë vendor dhe ndërkombëtar.
Qëllimi kryesor i këtij kursi është analiza dhe hartografimi i përmbytjeve, thatësirave dhe zjarrit në bazë të të dhënave të sensorit në distancë me qasje të hapur.